2016. december 24. 08:00

Az 5 leghasznosabb Android app 2016-ban

A számomra leghasznosabb 5 androidos alkalmazás 2016-ból.

Az elmúlt években minden decemberben jelentkeztem a számomra leghasznosabb 5 android program felsorolásával, idén sem töröm meg a hagyományt.

5. helyezett: Instagram

Igaz, hogy már évek óta van Instagram fiókom, de idén kezdtem el komolyabban használni. (Ennek eredményeképpen dupláztam is a fiókok számát, lett nyilvános és privát is.) Amióta nem kell mindenképpen négyzetes fotókat feltölteni és még statisztika is van a képekről kifejezetten jól használható felület lett.

A telefonom beépített kamerájával ugyan nem túl szépek a képek, de ez a hardware hibája, viszont a Canonommal készült fényképeimet szívesen publikálom, mert gyorsan körbeszaladnak a közönségen. Könnyű like-vadászat. 🙂

Az Instagram egyvalamiben nem változott, ha nem jó az alap fotó, akkor rakhatsz rá bármilyen faszányos filtert attól csak az anyukádnak fog tetszeni.

4. helyezett: Facebook Messenger

Éveken át használtam a Hangoutsot (korábban Google Talk), de végül a szociális nyomás hatására elhagytam és végképp a Facebook üzenetküldő alkalmazására álltam rá. Pedig robusztusabb, lassabb darab, mint a Hangouts, de az ismerőseim ezt használják, ha beszélgetni is szeretnék velük kénytelen vagyok ezt a platformot használni.

Így aztán idén (is) benne van az első 5 alkalmazásban, ami hasznossá tette magát, mert bár nem kedvelem, de a napi ügyintézés tetemes részét ezen keresztül bonyolítom.

3. helyezett: IFTTT (IF)

AZ IFTTT, vagy mostanában IF, az egyik leghasznosabb háttéralkalmazás, amit futtatok évek óta. Kezdetben csak webalkalmazásokat kötött össze, de mostanra már mindenféle kütyüt, eszközt, alkalmazást képes összehangolni. A lényege, hogy kis scripteket készíthetsz vele (semmilyen programozói tudás nem kell hozzá), amik két alkalmazás tevékenységét egyeztetik. Például ha készítesz egy Instagram fotót egy meghatározott hashtaggel, akkor a blogod is készít egy fotó bejegyzést.

Nagyon hasznos.

4. helyezett: Google Maps

A Térkép. Évek óta használom, idén még a Helyi Idegenvezető programba is csatlakoztam. A google Térképe nagyon hasznos, kompakt alkalmazás, útvonaltervezővel, hely ajánlókkal. A nyaraláshoz is remekül tudtuk használni. Legalább 4 másik programot tesz feleslegessé.

5. helyezett: Google asszisztens indító

A tableten és a telefonon is lecseréltem a Google saját indító programjára a Samsung gyári felületét. Számomra a Google asszisztens sokkal egyszerűbb és jobb helykihasználásúnak tűnik, miközben érezhetően kevésbé fogja meg a telefont.

A balról behúzható asszisztens lap remek gyűjtő felület. Reggel gyorsan átlátom rajta a híreket, a közlekedési információkat és a kedvenc honlapjaim frissítéseit. Idén nem egy alkalommal riasztott be, hogy ne a megszokott útvonalamon közlekedjek, mert akkor el fogok késni, mindezt úgy, hogy közben egyeztet a Google Naptárral is.