2016. november 9. 20:00

Kiöntöttünk az ablakon legalább 15 milliárdot

Elég szomorú nap ez a mai, pedig úgy tűnik, hogy a józan ész győzedelmeskedett az acsargás felett. Leszavazták Orbán Viktor alkotmánymódosítását. Hárman.

A magyar képviselők és pártok a mai napon sikeresen hozták a megszokott, legrosszabb formájukat. A Fidesz és a KDNP igent nyomott az alkotmánymódosításra, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és az Együtt tartózkodott a szavazástól, de három képviselő nemmel szavazott, álljon itt a nevük, mert megérdemlik:

  1. Kész Zoltán
  2. Kónya Péter
  3. Fodor Gábor

Hát ők lennének hárman, akik képviselték Európát a mai napon az országgyűlésben.

De pár szóban emlékezzünk meg arról is, hogy a mai napon így aztán elbukott a Fidesz másfél éve feltartott fáklyája, hogy törvényileg meg kell védeni az országot a gaz arab bevándorlóktól. Keresztülgázoltak ez ügyben keresztény és európai erkölcsön, a demokrácia intézményének minden szervezetén és nem mellesleg legalább 15 milliárdot nyomtak bele a közpénzből egy olyan ügy reklámozásába, ami láthatólag csak az ő kisebbségüket érdekli igazán. Valószínűleg több lesz ez, mint 15 milliárd és valószínűleg soha nem tudhatjuk meg mennyi is az annyi.

Jobb helyeken ilyen buktánál le szoktak mondani. Dehát ez már csak illiberális demokrácia, szóval megy minden a régiben tovább.