2015. október 4. 20:00

Miért kezdtem el és fejezem be a Reblog versenyét

Persze a pénz volt a fő motiváló, blogolni és ezért pénzt kapni még lehetőség szintjén sem hangzott rosszul. Főleg egy olyan pillanatban, amikor kilátástalanul nem volt pénzünk az új lakás felújításának utolsó fázisára. Még lottót is vettem, a Reblog annál sokkal esélyesebb pénzforrásnak tűnt.

Amióta – gyors fejszámolás – 14 éve elkezdtem blogot írni sok mindenen változtattam és változtam, egy dologban azóta is hiszek: a blog elsősorban írni van és csak másodsorban olvasni. Amikor – főleg a pénz miatt – jelentkeztem a Reblog.hu blog maratonjára pont ezt az elvet tettem félre.

Hogy miért jelentkeztem?
Persze a pénz volt a fő motiváló, blogolni és ezért pénzt kapni még lehetőség szintjén sem hangzott rosszul. Főleg egy olyan pillanatban, amikor kilátástalanul nem volt pénzünk az új lakás felújításának utolsó fázisára. Még lottót is vettem, a Reblog annál sokkal esélyesebb pénzforrásnak tűnt.

De volt még egy ok, érdekelt, hogy a saját, biztonságos odúmból kilépve milyen blogolni. Mert az írás-olvasás elv megvan, sőt ez a kaland újra igazolta, de a számok bűvölete azért néha megkísért. Amikor az Indexen elindult a blogketrec mindig néztem az ottani blogokat, hogy atyavilág ezekkel a vackokkal milyen látogatószáma lehet az íróknak. A Reblog Origó címlapot ígért, és esetemben ezt kétszer meg is kaptam. Innentől nem volt olyan érdekes az ügy.