2016. szeptember 28. 13:22

Hiányzó kép miatt nem validált AMP

Nem validálja a Search Consol a Wordpress AMP pluginnal készült AMP oldalaidat? Itt a megoldás.

Ha a cím nem mond semmit neked, akkor szerintem nyugodtan lapozz tovább. Ha meg a hajad téped, hogy mi a faszért nem mész át a Search Consol AMP tesztjén, akkor olvass tovább.

Ezen a blogon is igyekszem mindig behozni az új Google (és mostanság Facebook) által megkövetelt módosításokat. Ha szeretném, hogy megjelenjek a keresőben (már miért ne szeretném?), akkor kell. De ezt te is tudod, ezért vagy itt.

Szóval a WordPresshez kiadtak egy plugint, amit a fejlesztők írtak és készít egy AMP kompatibilis verziót minden bejegyzésből, ebből is.

A plugin működik, mint a kisangyal, csak a bejegyzéseim jó része nem megy át a Search Consol AMP tesztelő eszközén, amitől az egésznek semmi értelme. Keresgéltem egy darabig, aztán elmentem a plugin oldalára, hogy utánanézzek mások hogy oldották meg. Sehogy.

Volt már egy ticket, hogy van egy ilyen probléma, pár héttel korábbi, de semmi válasz. Nyomtam rá egy bumpot, hogy nálam is ez a gond. Aztán napokig csak jöttek a bumpok, végül tegnap végre kaptunk választ.

A lényeg, hogy az AMP csak akkor valid, ha van featured image, amit a Google snippet fel tud használni. ha nincs, akkor cseszheted. Nekem egy csomó posztnál nincs, mert csak rövid szöveg vagy alapvetően nem volt rá szükség. Ezek szerint az én blogom ezzel a pluginnal soha a büdös életben nem lesz valid. Már amíg nem frissítik a kódot mondjuk úgy, hogy a beállított logót használja fel a kiemelt kép helyett.