2016. július 22. 13:36

#nofilter #budapest #léggömb #nyár #híd

via Instagram

Lassan itt van az augusztus és eljön majd az az időpont is, amikor a Szabadság hidat visszaadják a forgalomnak. Gondolom ez az autósoknak nagy öröm lesz, biztos idegesítő lehet, hogy kiesik egy fontos útvonal, nem beszélve a villamosokról.

Én azért sajnálni fogom a dolgot, az elmúlt időszakban rengeteget írtam itt is a hídról és a rengeteg alternatív felhasználási módról, amit az emberek kitaláltak rá. Ebből is látszik, hogy egy híd nem csak arra jó, hogy száraz lábbal és gyorsan átjussunk a víz felett.

A Facebookos fotó csoportokat elözönlötték a hídon készült fényképek. Reggel és délután, amikor sétálok keresztül a Duna felett mindig van egy két fotós és a modell. Pózolnak a láncokon, a síneken, pakolják a derítőket, igazgatják a sminket. Rengeteg ugyanolyan fotó készül folyamatosan, lassan kicsit unalmasak is.

Aztán ott vannak a jógázók. Egyes reggeleken a hidat majdnem teljes hosszában ellepik a jógázó emberek. Külön csoportokban egy-egy instruktor vezényli a gyakorlatot. Mindenki hozza a polifoamot, rezzenetlen arccal viselik el az érdeklődő emberek kíváncsi pillantásait.

Aztán a lány- és legénybúcsúk. Ez a kép is valami ilyenről készülhetett. A csajok, akik lemaradtak a képről, a láncon ücsörögve ittak és mindenhova lufikat kötöztek. Nagyon feldobták vele a hidat.

Jó hely idén nyáron ez a híd és pár hét múlva mindez csak a sok fotón marad meg, a síneken újra zörögnek majd a villamosok, az úton az autók és elkezdenek sárgulni a levelek.

Addig nyomás ki, ha teheted. Erről kár lemaradni.