Vikings (Vikingek) – a teljes 4. évad


A Vikings kettéosztott negyedik évada kicsit megkavart engem is, de még mindig tartja a remek színvonalat. Erősen spoileres tartalom!


  

1037 bejegyzés

Szerkesztés

Vikings (Vikingek) – a teljes 4. évad

Valahogy nem sikerült megértenem, hogy a Vikings negyedik évada már nem tíz epizód, hanem húsz. A tavaszi negyedik évadról szóló széljegyzetemből is ez tűnik ki.

Jó sorozat még mindig a Vikings, a tavaszi etapról már írtam, hogy élveztem nézni és ez megmaradt a téli tíz epizódra is. Hogy megéri-e ekkora szünettel ugyanannak az évadnak hívni egy sorozat 10-10 különböző részét arról nem vagyok meggyőzve, de lehet, hogy valami trükkös gazdasági okok vannak a háttérben.

Az első tíz epizódban Ragnar hanyatlása volt a téma, miközben elkezdték felépíteni az új színészeket is. Nekem a Ragnar fiait alakító csapat nem volt igazán meggyőző, de be kell látnom, hogy amikor el kellett kezdeniük átvenni a sorozat terhét végülis nem csinálták rosszul. Nehéz feladat a negyedik évad utolsó harmadát elvinni, úgy, hogy az addigi kvázi-főszereplő meghalt.

Hát igen, Ragnar bizony halott. Áprilisban már sejtettem, hogy nem sok lehet neki hátra, a Vikings írói bár kreatívan kezelik a történelmi és mondavilágbeli alapokat a forgatókönyv megalkotásakor, de alapvetően tartják magukat az időrendhez. Így aztán Ragnar, ahogy az igazi Ragnar is egy merciai kígyóveremben fejezte be az életét.

A Vikingek készítőinek keze innentől viszont sokkal inkább meg lesz kötve, hiszen míg Ragnar alapvetően egy monda hőse, addig a fiairól már rengeteg igazi történelmi adat, tény maradt fent. Az egy bátor és tisztelendő lépés a Vikings alkotóitól, hogy túllépnek Ragnaron és folytatják a Vikingek krónikáját. Ha kellően bátrak (és eddig úgy tűnik azok), akkor bizony rengeteg évadra van még elég alapanyag a tarsolyukban.

Merre tovább Vikingek?

Hogy merre haladhatunk tovább? Hát a legkézenfekvőbb szál, hogy követjük a dán invázió sztoriját Merciában, Walesben és Wessexben. Ezen a szálon haladva eljuthatunk egészen Alfrédig és a szászok újraegyesülésig. A Cornwell által szépen feldolgozott történet rengeteg jó fordulatot rejt.

Aztán követhetjük a dánok mediterrán és bizánci portyázásait is, erre mondjuk van is utalás, hiszen Björn ebbe az irányba tekinget.

De érdekes lehetne egy olyan szál is, amire talán Haraldék lennének a legalkalmasabbak, amik az otthoni sztorikat, illetve a Kijev és Közép-Európa felé induló hadjáratokat mutatná be. Sőt, egy Floki nevű dánhoz kötődik Grönland felfedezése is.

Egy biztos, a Vikings következő évada újra 2*10 epizód lesz, amibe jó sok mindent bele lehet sűríteni.

Ennek most vége. Ha máskor is szívesen olvasnál ilyen bejegyzéseket, akkor csatlakozz a blog Facebook oldalához, hogy időben értesülj a friss tartalmakról!

Tetszett? Értékelj Te is!

Eddig 2 ember értékelte a(z) Vikings (Vikingek) – a teljes 4. évad című bejegyzést. A vélemények átlagértéke: 5. Értékelni az alábbi csillagok kiválasztásval tudsz.

Vikings (Vikingek) – a teljes 4. évad

Publikálva:
2017. február 6.

Utolsó frissítés:
2018. július 30.2018-07-30

Hashtag:

Kategória: Blogok, Sorozatok

hozzászólás érkezett eddig