6+1 kép: vasútmodell kiállítás a Gellértben

Bár rajtam kívül a cégnél senkinek nem jutott eszébe, de éppen hat éve dolgozom a Nagyszőlős utca 9.-ben. Hat év nem semmi idő. Mindig szerettem itt dolgozni, de igazán kiteljesedni azóta tudtam, mióta a légtechnikáról átálltunk a vasútmodellezésre. Ez a téma nekem jobban fekszik, a közösségépítés, a valódi internetes és tartalommarketing tudásomat végre kamatoztathatom. Bár mostanában néha úgy érzem túl sok mindent csinálunk egyszerre, és a kihívások többször fölém kerekedtek, de vidáman megyek dolgozni és jól érzem magam (többnyire) munka közben, azt hiszem ez sokkal több, mint amit a legtöbb dolgozó elmondhat.

6+1 kép: vasútmodell kiállítás a Gellértben részletei…

Egy fricska

Este hatra értem ki a József nádor térre, hét nap alatt harmadszor. Másodszor izgultam azon, hogy rajtam kívül hányan vették még a fáradtságot és mutatják meg, hogy elegük van.

Nos ma este nem sokan, főleg ha keddhez hasonlítom. Másrészt a mai este inkább volt fricska, mint tüntetés. Olyasminek éreztem, mint egy utolsó bekezdést egy hosszú könyv első fejezetében.

  • A szervezők deklarálták a győzelmet,
  • de jelezték, hogy a harc nem ért véget, árulástól lehet tartani. (Tudtuk, ezért jöttünk.)
  • Megköszönték nekünk, hogy ott voltunk. Nem csak ma.
  • Megtörtént a nyitás más témák irányába is.

Egy fricska részletei…

Tüntetés az internetadó ellen

internatado-tuntetes-20141026-03
internatado-tuntetes-20141026-02
internatado-tuntetes-20141026-01
  • Orbán monnyon le!
  • Orbán takarodj!

Kicsit késve érkeztem, a 49-es villamosról leszállva körbepillantottam merre menjek, de csak követnem kellett az emberkígyót. Sietve lépkedtem el a komótosan haladó (internetadó) tüntetésre “sietők” közt, fiatalok, idősebbek, rengeteg arc. Az Erszébet térről vezető átjáróba nem fértem már be, mérgezett egérként futottam körbe a tömböt, hálisten itt még befértem a térre. Fotózni és demonstrálni jöttem, az állványom azonban borzasztóan hátráltatott. Jó helyre nem is jutottam, így egy akusztikailag kedvező pontot kerestem inkább.

A beszéd szerintem maximum közepes volt tartalmilag, de megvolt benne a kellő tűz. Ott álltam, állítgattam a fényképezőn a magas ISO és rövid záridő értékeket, hogy így állvány nélkül is tudjak pár képet lőni, és azon kaptam magam, hogy az évek óta nem hallott mondatot skandálják:

Monnyon le!

A meglepetés az volt, hogy most Gyurcsány helyett Orbán nevével cifrázták. Tegyük hozzá, hogy hátrébb, ahol én álltam néhányan kínosan feszengtek. Több, alapvetően jobboldali jöhetett el és az Orbán takarodj hullámai, amik átcsaptak a téren nekik hirtelen sokkot hozhattak.

Én a felvonulás és pártszékház előtti demonstrációból kimaradtam, mert Apai kötelességem hazahívott, de szolidaritok innen is, és kedden újra ott leszek!