The Night Of (Aznap éjjel), 1. évad

Nasir Khan (Riz Ahmed) elég passzív karakter, aki kezdetben egy teljesen jól nevelt és ijedt fiatal egyetemista. Olyannak tűnik, aki a saját tökeit se képes megtalálni egyedül. Aztán szép lassan kiderül, hogy nem is az az ártatlan jófiú akinek hittük. Hogy gyilkos-e az persze nem következik mindebből, de el kell ismerni, hogy sikerült egy érdekes sztorit adni neki.

A másik főszereplő az ekcémás védőügyvéd, Jack Stone, akit végül John Turturro alakított, briliánsan. Jó választás volt, még ha csak harmadikra is sikerült megtalálni. Én leginkább az ő alakítását élveztem a filmben.

Mindenképp említésre méltó még az enervált és teljesen kiégett ügyésznő, akit Jeannie Berlin játszott el.

Lassú, monoton történet volt ez, nyolc hosszú epizódra vagdalva egy mozifilmben is feldolgozható cselekmény. Nekem pont ez volt, ami nem tetszett. A pilot közel 80 perc, a befejező epizód másfél óra, minden rész egy egész óra. Minek?

Az ember, legalábbis én, a sorozatokban azt szereti, hogy nem hosszúak az epizódok. 30-40 perc és mehetsz aludni. (Vagy indíthatod a következő részt, ha nem vagy fáradt.) A The Night Of viszont véleményem szerint elég öncélúan, tarrbélásan volt vágva. Hosszú, üres jelenetek hangsúlyoztak egy-egy karaktert, de sokszor csak voltak. Mert szépek, vagy jól sikerültek, de ez mozgókép, könyörgöm, képtárba megyek, ha állóképet akarok nézni.

Minden epizódból simán ki lehetett volna dobni vagy negyed órát és a filmkritikusok még akkor is hörögve élvezték volna a gyönyörű kamerakezelést.

Ettől eltekintve jó volt. A vége tetszett a legjobban, méltó maradt magához és mindenki megtalálhatja a magának legjobban tetsző magyarázatot.

3 csillag az 5-ből. Egyszer megnézhető, de most vissza Saulhoz!

Reklám (x)

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.