Rio 2016 – az olimpia okostelefonról

Facebook: #Rio2016

A Facebook a #rio2016 hashtag alatt gyűjti össze a legfontosabb híreket, eseményeket az olimpiáról.
A Facebook a #rio2016 hashtag alatt gyűjti össze a legfontosabb híreket, eseményeket az olimpiáról.

A Facebook már a hét eleje óta ajánlgatja napi rendszerességgel, hogy kövessem az ő felületükön az olimpia eseményeit. Ez egyébként tök jó ötlet, hiszen itt a (virtuális) baráti körrel együtt lehetne szurkolni, ha nincs lehetőség arra, hogy egy tévé elé üljünk le. Sajnos a kártyára kattintva csak a megszokott a hashtag listázó felületet kapjuk.

Frissítés:

A mobiltelefonon ugyanez a kártya kicsit jobban használható. Egy önálló felületet kapunk, ahol a híroldalak és a sportolók Facebook Live videóival indítunk. Aztán jönnek a hashtaggel megosztott fotók és az olimpiához közeli események. A végén egy új eszközt is kapunk, amivel speckó keretet adhatunk a profilképünkhöz. Váó!

Valószínűleg egyébként ez egy elég jól használható adatbázis lesz az elkövetkező napokban, de nem valószínű, hogy ez lesz az elsődleges információs felület.

Google: Riói Olimpiai Játékok 2016

A Facebookal ellentétben a Google kicsit megerőltette magát. Ha a Rio 2016-ra vagy a címsorban már látott Riói Olimpiai Játékok 2016 kifejezésre keresünk a tableten és az asztali böngészőben is egy nagyon kompakt felület töltődik be. Egy szuper-kártya vagy nem tudom hogyan hívjam pontosan, de minden lényeges információ rajta van. Ország és sportág szerint a sportolók, éremtáblázat, időpontok és helyszínek. Minden rendezhető, szűrhető. Igazából nagyon hasonló a Rio 2016 alkalmazáshoz, leszámítva, hogy itt nem tudsz kedvenceket megadni.

Tetszik és egy remek, gyors áttekintést kaphat mindenki, aki esetleg valamiért nem akarja használni az alkalmazást. Nagy előnye, hogy magyarul beszél a felület.

Én egy dolgot hiányolok csak belőle: a kilistázott eseményeket szívesen menteném egy kattintással a Google Naptárba, de erre nincs lehetőség. Kár.

Első nekifutásra ennyi volt, biztos, hogy rengeteg más csatorna is kiemelt helyen fogja kezelni az olimpiai híreket, de ezekkel a zsebünkben már biztos nem maradunk le semmiről.

Reklám (x)

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.