Google Fitnesz (A nagy lépésszámláló app teszt 2.)

Könnyen konfigurálható alkalmazás

A Google Fitnesz egyik legnagyobb előnye, hogy alig kér el pár alapvető adatot és máris használatba vehetjük.

Screenshot_2016-07-12-13-20-55

A Beállítások szekcióban meg kell adnunk a nemünket, korunkat és magasságunkat, illetve nyomon követhetjük a súlyunkat is, aminek én mostanában nagy hasznát veszem, de nem igen örülök. Ebből az adatból egyébként szintén készíthetünk grafikonokat.

Az alap adatokon kívül beállíthatjuk a kedvenc tevékenységeinket is, ami hasznos lehet, ha manuálisan adjuk hozzá az adatokat a rendszerhez.

Screenshot_2016-07-12-13-20-48

A Célok

Mint majdnem minden ilyen típusú alkalmazásnál a Google Fitnesznél is kitűzhetünk napi célokat. Ezeket változatos palettáról kattintgathatjuk össze, jómagam két típust nézek: a megtett lépésszámot és az aktív időt.

A rendszer a fent már kitárgyalt widgeten kívül gyakorlatilag minden értesítés típusban képes közölni veled a céljaid teljesítését. Kaphatsz róla szabvány értesítést, amit a feloldó képernyőn is láthatsz, de az alkalmazás nyitó felületén is ezek az adatok fogadnak.

Elvileg van lehetőség arra, hogy adott egységenként is értesítést kapj, én például beállítottam, hogy minden megtett kilométer után nyomjon push üzenetet, de ezt eddig egyszer sem kaptam meg.

Összességében

A Google Fitnesz egy elég pontatlan, zavaros felületű alkalmazás, de mindent tud, amit kell és van egy piszok nagy előnye: nem zabálja a telefonod energiáját. Én egy ideje már ezt használom, mert pontosságban egyáltalán nem marad el a többi lépésszámlálótól.

A Google Fitnesz letölthető a Play Áruházból és teljesen ingyenes, reklámmentes.
Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.