Breaking Bad

A Breaking Bad egy jó sorozat

A kezdetben teljesen balféknek látszó, a közeli haláltól a gatyájába csináló kémia tanár figurája már az első részben elkezdte azt a szörnyű pszichés terrort, amit az utolsó részekig képes volt fenntartani. Persze kezdetben jóval gyengébb fickó volt, de pillanatról pillanatra látszott, ahogy felszívja magát önbizalommal. A második évadra gyakorlatilag elénk tárt egy teljesen megváltozott, új embert.

És ettől nem lett szimpatikusabb.

Volt egyáltalán szimpatikus karakter ebben az öt évadnyi sorozatban? Hát nem tudom. Mindenkinek megvolt a maga jó és rossz oldala egyaránt. A szereplők cselekedeteit végig meg lehetett érteni, még ha nem is tudtad helyeselni a legtöbbjét. Az egyetlen kivétel talán Walt fia, aki végig elég gyenge volt.

Walter White (Bryan Cranston) and Jesse Pinkman (Aaron Paul) - Breaking Bad _ Season 5B _ Gallery - Photo Credit: Frank Ockenfels 3/AMC
Walter White (Bryan Cranston) and Jesse Pinkman (Aaron Paul) – Breaking Bad _ Season 5B _ Gallery – Photo Credit: Frank Ockenfels 3/AMC

Nem akarok itt karakterboncolgatásba kezdeni, de Walter mellett szerintem Jesse Pinkman (Aaron Paul), Hank a rendőr sógor, és Gus figurája tetszett a legjobban.

Azt akartam írni, hogy a fő gonoszok közül Gus volt a legjobb, de azt hiszem nehéz itt értelmezni a  fő gonosz fogalmát, hiszen a legtisztábban Walterre illik a leírása. Mindenesetre Gus remek karakter volt, tetszett a kispolgári álarca, a szörnyű szemüvege. Ő volt az, aki White lehetett volna, ha körültekintőbb. De Walter White sosem tudott jól taktikázni.

Amíg néztem a sorozatot, ami teljesen élhetetlen tájakon játszódott azon töprengtem, hogy miért szeretnek ezek az emberek itt élni. Miért maradnak ott, a sivatag kellős közepén, a semmi kellős közepén, mi a jó ebben? (És a látható hőség ellenére mit bohóckodnak a kabátokkal?)

Ez a sorozat nem csak a karakterek miatt jó. A sztori, a fényképezése, a zenék: minden tökéletes volt. Soha nem tudhattuk igazán, hogy a következő fordulat mi lesz és a legjobb pillanatban fejezték be. A család biztos megkap valamennyit a pénzből, talán még meg is ússzák a dolgot. Walter meghal, de ezt az első pillanattól tudtuk, hogy így lesz. Jesse meg kiautózik a sztoriból.

Nincs hiányérzet, minden kerek.

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.

One thought on “Breaking Bad”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.