Palackposta (a film)


A Palackposta egyszer nézős film, de hát melyik krimi nem az? Egyszer, unalmas téli estére jó. De ne várj sokat tőle, se sztorira, se színészi játékra, se izgalomra.


  

1037 bejegyzés

Szerkesztés

Palackposta (a film)

A családban Zsófi a nagy krimi rajongó, legalább annyira, amennyire én sci-fi vagy történelmi regény témában elfogult vagyok. Így aztán nem véletlen, hogy rákapott a skandináv krimi hullámra.

A film alapjául szolgáló könyvet (szintén Palackposta) ő sem olvasta, azt mondta a krimi szeretete ellenére vagy filmen nézi vagy könyvben olvassa el. Én meg végképp nem olvastam el, számomra a krimi műfaja Poirot-Marple-Columbo vonalon mozog. (A True Detective első évada üdítő kivétel volt.) A skandináv krimi meg még a szokásosnál is sablonosabbnak tűnik, már az alapján, amennyit találkoztam vele. Mindegy, lényeg, a lényeg a krimi nem igazán a műfajom.

A Palackposta ráadásul nem is volt egy túl jó sztori. A címadó tárgy volt az egyetlen eredeti ötlet benne, ez vezeti nyomra a rendőröket, ezu indítja a nyomozást. Nem akarnék spoileres lenni, a története ék-egyszerű volt, sehol egy mellékszál, félrevezető nyomok. Igazából nincs is nagyon mit elárulni, mert az első pillanattól egyértelmű, hogy ki a gonosztevő, inkább az adja az izgalmat, hogy sikerül-e időben megállítani.

A két főszereplő nem volt rossz, az egyik persze szenvedélybeteg, a másik meg arab, neki is kellett valami hendikep, ugye. Ez súlyosan jött elő a nagyon keresztény hátterű sztoriban, persze. Lehet, hogy nem a trilógia utolsó darabjával kellett volna kezdeni, persze, és akkor jobban ismernénk a két főszereplő karakterét is. Mea culpa.

Piszok zavaró volt viszont, hogy a szülők, akiknek eltűnik a gyerekük nem fordulnak a rendőrséghez. Sőt, mintha előre látnák az eseményeket, de lehajtott fejű baromként ballagnak csendesen a vágóhídra. Azt gondolom, hogy nincs az a vallási fanatizmus, ami ezt így tűri. Vagy ha mégis van, akkor azt a vallást nagyon gyorsan be kell tiltani. A helyzeten kicsit javított az Anya figurája, de így is érthetetlen volt a viselkedésük.

A Palackposta egyszer nézős film, de hát melyik krimi nem az? Egyszer, unalmas téli estére jó. De ne várj sokat tőle, se sztorira, se színészi játékra, se izgalomra.

Ennek most vége. Ha máskor is szívesen olvasnál ilyen bejegyzéseket, akkor csatlakozz a blog Facebook oldalához, hogy időben értesülj a friss tartalmakról!

Tetszett? Értékelj Te is!

Eddig 1 ember értékelte a(z) Palackposta (a film) című bejegyzést. A vélemények átlagértéke: 5. Értékelni az alábbi csillagok kiválasztásval tudsz.

Palackposta (a film)

Publikálva:
2016. december 15.

Utolsó frissítés:
2016. december 15.2016-12-15

Hashtag:

Kategória: Blogok

hozzászólás érkezett eddig