Az 5 kedvenc könyvem 2016-ban


Nehéz dolog toplistákat készíteni könyvekről, hiszen olyan sokfélét olvasok, hogy nehéz objektíven összehasonlítani őket. Így aztán úgy döntöttem, hogy teljesen szubjektív szempontok alapján rostálok. Íme az 5 kedvenc könyvem 2016-ból.


  

1037 bejegyzés

Szerkesztés

Az 5 kedvenc könyvem 2016-ban

Már megint nagyon különféle könyveket olvastam ebben az évben, mégsem volt nehéz dolgom kiválogatni a legjobbakat.

5. helyezett: A Marsi

Elég kacskaringós módon jutott el hozzám ennek a könyvnek a híre, de nagyon tetszett és rövid idő alatt felfaltam. Kifejezetten jó robinzonád, de a déltengerek helyett a Marson ragad a főhős és még Péntek sincs vele csak egy csomó popsláger és sorozat.

Bővebben

4. helyezett: Tavaszi tárlat

Spiró könyveit mindig is nagyon szerettem, a tavaszi tárlathoz már úgy ültem le, hogy ez tuti jó lesz és nem is csalódtam. Nagyon érdekes könyv az ’56 utáni fél-háromnegyed évről.

Bővebben

3. helyezett: Csontkollekció

Ez a Stephen King könyv nagyon izgalmas és érdekes novella gyűjtemény, de az idei harmadik helyet azért sikerült behúznia, mert hatalmas élményt jelentett újraolvasni olyan sztorikat, amik gyerekkoromban meghatározóak voltak.

Bővebben

2. helyezett: Máglya

Dragomán György nálam az év felfedezettje. Lehet, hogy későn, de jobb, mintha soha, ugye. A Máglya nekem jobban tetszett a Fehér királynál, számomra ismerősebb volt valószínűleg ez befolyásolt a döntésemben.

Bővebben

1. helyezett: Sapiens

A Sapiens egy olyan könyv, ami felvázolja az eddigi emberi történelmet és társadalmakat egy nagyon szubjektív interpretációban miközben nem akar rábeszélni az igazára. Yuvel Noah Harari néha talán megkérdőjelezhető, de állandóan elgondolkodtat.

Ezt írtam a Sapiensről és nem is tudnám most sem jobban összefoglalni. A könyvhöz külön szép emlék fűz, hiszen a kollégáimtól kaptam búcsú ajándéknak.

Bővebben

Ennek most vége. Ha máskor is szívesen olvasnál ilyen bejegyzéseket, akkor csatlakozz a blog Facebook oldalához, hogy időben értesülj a friss tartalmakról!

Tetszett? Értékelj Te is!

Eddig 6 ember értékelte a(z) Az 5 kedvenc könyvem 2016-ban című bejegyzést. A vélemények átlagértéke: 5. Értékelni az alábbi csillagok kiválasztásval tudsz.

Az 5 kedvenc könyvem 2016-ban

Publikálva:
2016. december 19.

Utolsó frissítés:
2018. július 30.2018-07-30

Hashtag:

Kategória: Blogok, Könyvek

hozzászólás érkezett eddig