A Szabadság hídja  

1037 bejegyzés

Szerkesztés

Ami az elmúlt napokban a Szabadság hídon történt csak egy újabb jó példa arra, hogy mennyivel élhetőbb város lenne ez, ha az autós forgalom dominanciáját elfelejtenénk végre.

A múlt héten lezárták augusztus végéig a Szabadság hidat, mert felújítják a kapcsolódó villamos sín hálózatot. A hídon a gyalogosokon és bicikliseken kívül nincs semmilyen más forgalom.Az első napokban az emberek nagy része még nem jött rá mi történt. Én is a megszokott oldalon indultam neki a hídnak, aztán pár méter után kicsit félve léptem le a zöld tartószerkezet között az aszfaltra. Utoljára az EU csatlakozáskor sétáltam ezen a hídon így, igaz akkor fűszőnyeg is volt rajta.

Aztán ahogy teltek a napok egyre többen jöttek rá, hogy ez micsoda buli. Már reggel tele van a híd, biciklisek, munkába siető emberek és ébredező egyetemisták töltik meg a Duna feletti kecses ívet. Délután főleg turisták fotózkodnak és a láncokon fürtökben üldögélnek az emberek, söröznek, olvasnak, beszélgetnek, csókolóznak. Egy kicsit elkezdték használni a Dunát, a partokat, ha már máshogy nem lehet, legalább ezen a nyúlfarknyi kiskapun keresztül.

Milyen jó lenne egy ilyen gyalogoshíd állandóra is! Vagy csak az, ha minden nyáron lezárnák ezt a hidat és átadnák a városnak. Elférne rajta pár kitelepült kocsma, szólhatna a zene és megtelhetne élettel, ahogy megtelik most is. Nem ez lenne az első ilyen híd, Firenze jut most kapásból eszembe. Persze ennek semmi esélye nincsen, egy Tarlós kaliberű dinoszaurusz ezt nem engedné, sőt tartok attól hogy hamarosan vége lesz a pünkösdi mulatságnak, ha az éjszakai bulizók nem takarítják el maguk után a szemetet. Reggelente iszonyatos mocsok van, erre azért nem ártana odafigyelni.

Ennek most vége. Ha máskor is szívesen olvasnál ilyen bejegyzéseket, akkor csatlakozz a blog Facebook oldalához, hogy időben értesülj a friss tartalmakról!

Tetszett? Értékelj Te is!

Eddig 1 ember értékelte a(z) A Szabadság hídja című bejegyzést. A vélemények átlagértéke: 5. Értékelni az alábbi csillagok kiválasztásval tudsz.

A Szabadság hídja

Publikálva:
2016. június 21.

Utolsó frissítés:
2016. június 21.2016-06-21

Hashtag:

Kategória: Blogok

hozzászólás érkezett eddig